Stolt sponsor till

Genom sponsring får vi möjlighet att vara med och påverka samhället vi lever i. På så sätt bidrar vi till ökad jämställdhet, bättre förutsättning för unga och ett tryggare samhälle. Sponsorskapet ger oss möjlighet att synas där vi är och vill verka samt skapa god hälsa och bidra till ett samhälle som våra barn kan vistas och leva i. 

Vill du att vi på Sh ska sponsra din verksamhet? Längst ner på sidan finns sponsringskriterier och ansökningsformulär. 


 

Under 2021 är Sh bygg stolta sponsorer till:

Akademiska sjukhusets barnfond

Vi stöttar Akademiska sjukhusets barnfond vars bärande idé är att låta det friska i det sjuka barnet att växa. Vi jobbar inte bara med bygg och anläggning utan bygger även hållbara samhällen och vill bidra till att invånarna mår så bra som möjligt. Vi har många projekt på gång på sjukhusområdet, både in- och utvändigt, och har kommit i kontakt med den barn- och ungdomsverksamhet som möjliggörs tack vare fonden. Som partner kan vi vara med och bidra till att barnen som vårdas på sjukhuset får tänka på annat en stund och göra deras och familjernas tillvaro lite lättare. Genom besök från clowner, magiker och sjukhushundar skingras tankarna hos de sjuka barnen och skrattet ligger lite närmare till hands.

Sh bygg är guldpartner till fonden 2021 och 2022.Fanna BK, Enköping

Vi stöttar Fanna BK i Enköping som i sommar arrangerar Sh bygg Flickcamp i Enköping. Vi bjuder alla 50 deltagare på tre dagars fotbollsskola med träning, samarbetsövningar, mellis och lunch. Lägret anordnas tillsammans damlaget och deltagarna får lära känna dem som trygga och starka förebilder. De kvinnliga ledarna får chans att inspirera de yngre deltagarna till träning och lagsport och Fanna BK vill, precis som fotbollen i stort, få in fler kvinnliga tränare på sikt. Kanske någon av deltagarna blir ledare för lägret om några år?


Hoppfull framtid

Hoppfull framtid är ett samhällsprojekt som drivs av Sirius Bandy. Syftet är att skapa mötesplatser och aktiviteter för barn och unga från resurssvaga och utsatta områden i Uppsala, så att de på ett meningsfullt sätt kan möta det svenska samhället och idrottsrörelsen. Verksamheten bedrivs idag i en liten skala med samarbete med Uppsala kommun, näringsliv och skolor i Uppsala.

Sh bygg är huvudpartner till Hoppfull Framtid.


Idéträdgårdarna, Enköping

Enköping är känd för sina fantastiska parker som årligen lockar tusentals besökare. Idéträdgårdarna är ett studentdrivet examensarbete från trädgårdsmästarutbildningen på Yrkeshögskolan i Enköping och ligger i anslutning till Drömparken. Temat för året är Välbefinnande i det gröna. Invigning sker 23 juni. Sh stöttar projektet ekonomiskt.


Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en organisation där gymnasieungdomar får träna och utveckla kreativitet, företagsamhet och entreprenörskap. Under ett år startar, driver och avvecklar de riktiga företag. UF-mässan med över 200 UF-företag kokar av glädje och sann entreprenörsanda. 2020 genomfördes mässan som ett digitalt event. 

Sh bygg har under många år varit tävlingsvärd och sponsor för kategorin Årets Hantverkare.


Uppsala basket

Under säsongen höst 2020 - vår 2021 stöttar vi Uppsala baskets damlag och deras initiativ Open basketball och fritidsverksamheten Gameplan Uppsala där barn och ungdomar ges möjlighet till en meningsfull fritid genom att träffas och träna basket och andra aktiviteter med lagets spelare som ledare, inspiratörer och starka förebilder. 

Från hösten 2021 går Sh bygg in som Toppsponsor i Uppsala Basket. 

Helt jämställd sponsring mellan elitlagen på dam- och herrsidan, det sociala projektet Gameplan och en ambition att Uppsala Basket ska göra hela Uppsala bättre. 

Vi tycker att det som Uppsala Basket gör med jämställd sponsring är otroligt viktigt och värdefullt. Att de ger killar och tjejer samma möjligheter och att pengarna fördelas jämnt känns helt rätt.

Sh Bygg är verksam i en bransch som kämpar med de här frågorna, därför ser vi att det är värdefullt med en organisation i föreningslivet som tydligt tar ställning i frågan. 

Som Toppsponsor stöttar Sh hela Uppsala Basket. Från dam- och herrelit till deras förebildsprojekt Gameplan; ett projekt som går ut på att få ungdomar i rörelse.

Uppsala Fotboll - Ronjabollen

Vi tycker att det är viktigt att erbjuda alla, oavsett förutsättningar, en möjlighet till en aktiv fritid. Ronjabollen är en verksamhet som möjliggör detta på ett bra sätt i områden som behöver det som allra mest.   

Det är även viktigt att frågor och diskussioner kring viktiga ämnen som integration och jämställdhet tas upp i samband med aktiviteterna. Vi på Sh bidrar till det genom vårt partnerskap.


Uppsala Night Run

Sh bygg är huvudpartner till stadsloppet Uppsala Night Run - en löparfest genom Uppsalas stadskärna sedan 2019. 2020 satte pandemin stopp för att utföra loppet med tusentals deltagare. i väntan på klartecken att få genomföra evenemanget döptes det om till Uppsala Might Run och tack vare kreativt nytänkande kunde det genomföras virtuellt. Nu håller vi tummarna för att vi återigen kan samlas på gator och torg och låta loppet bli en folkfest i höst.


Uppsala Stadsmission 

Vi stöttar Uppsala Stadsmission genom att låna ut en av våra lokaler till Matcentralen, som är Uppsala Stadsmissions centrallager för hantering mat som skänkts från livsmedelsbutiker istället för att kastas bort. Det kan vara kantstött frukt eller varor som närmar sig bäst-före-datum. På Här omvandlas matsvinnet till Matkassar som delas ut till människor som lever i social och ekonomisk utsatthet.

 

Vallentuna Innebandyklubb

I samband med Vallentuna Innebandyklubbs Summercamp i år går Sh bygg in som sponsor i föreningen. Bidraget går specifikt till ungdomsledarnas löner och fem gratisplatser till Fritidshjälpen, en ideell organisation som hjälper familjer i behov. Klubbens värdeord är Utvecklande, Inkluderande, Jämställda något som rimmar väl med Sh byggs värderingar.

Vallentuna Innebandyklubb har 500 aktiva innebandyspelare i allt från innebandyskola för de yngsta till seniorlag i division 1 och 2. Verksamheten håller hög klass och har en stadig tillväxt av duktiga spelare. Klubben arrangerar parainnebandy och träningar för vuxna och barn med intellektuella funktionsvariationer. Vallentuna IBK gör skillnad genom att erbjuda en plats och ett sammanhang för alla, oavsett kunskap och ambitionsnivå.

Utöver de ordinarie träningarna arrangeras en mängd aktiviteter däribland Summercamp för över 100 barn och ungdomar, där killar och tjejer i lika åldrar spelar innebandy och har kul tillsammans. I samband med årets Summercamp går Sh bygg in som sponsor och sponsorpengen går specifikt till ungdomsledarnas löner och fem gratisplatser till Fritidshjälpen, en ideell organisation som hjälper familjer i behov.

– Våra etablerade spelare har en viktig roll och utvecklas i ungdomsverksamheten där de varje vecka deltar i aktiviteter med de yngre spelarna. De blir trygga förebilder för de yngre vilket skapar en stark klubbkänsla, något som förstärks ytterligare när de kliver in som ledare på årets summercamp säger Stefan Sandström som är styrelsemedlem och sponsoransvarig i Vallentuna IBK.

 


Östhammar Friidrott

Östhammars Friidrott är en ideell förening som satsar stort på barn- och ungdomsverksamhet. Alla kan vara med på friidrott och ambition är att utifrån värdegrunden ”Glädje, gemenskap, personlig utveckling för alla!” erbjuda roliga träningsmöjligheter för barn och ungdomar i Östhammars kommun såsom friidrottskul för yngre barn och träningsläger och tävlingar för äldre barn och ungdomar. Föreningen har i över 40 år arrangerat terrängserien Hålligång i Skogen där alla barn som deltar minst 3 av 5 gånger får en medalj, och arrangerar även det årliga Stadsloppet.


Östhammars SK, Fotbollssektionen

Östhammars Sportklubb, ÖSK, bildades 1917 och hade då ett 20-tal medlemmar. Idag är medlemsantalet drygt 1 000. Klubben har fyra sektioner: fotboll, ishockey, skidor och tennis.

Klubben bedriver sin verksamhet i allt väsentligt genom ideellt arbetande medlemmars insatser, till exempel genom byggnation av Östhammars IP, tennishallen och ishallen. De arbetar aktivt för att öka engagemanget bland föreningens medlemmar och skapa förutsättningar för att få fram engagerade ledare.

Varje år delar de även ut Forsmarks Kraftgrupps ungdomsledarstipendium och utser Årets ÖSK:are genom Tage Larssons minnesfond.

Sh bygg är silverpartner till Östhammars SK, fotboll.

Världsklass Uppsala

Världsklass Uppsala är ett samarbete mellan kommunen, universiteten, regionen och näringslivet i Uppsala. Tillsammans vill vi stötta arrangemang som stärker Uppsalas attraktionskraft nationellt och internationellt. Vi erbjuder stöd för samhällsnyttiga initiativ för att bygga ett tryggare Uppsala. Tillsammans har vi sedan 2009 stöttat evenemang med närmare 40 mkr.  

 


 

Att ansöka om sponsring

Idrottssponsring
Vi har ett starkt samarbete med FairPay, vilket innebär att vi fördelar sponsringsmedel jämställt. Vi utgår alltid från våra kärnvärden och jobbar aktivit med att jämställdhet ska genomsyra allt vi deltar vi.

Ansök om idrottssponsring här

Kultursponsring
Sh bygg har sedan starten haft kulturfrågan varmt om hjärtat. Genom att sponsra kulturella sammanhang, skapar vi möjlighet till ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar framtid. Genom kulturen bidrar vi till ett gladare och trevligare samhälle. Vi vill därför gärna vara med och sponsra kulturella lokala sammanhang.

Ansök om kultursponsring här

Övrig sponsring
Har du ett spännande projekt pågång? Eller brinner ni för en satsning där ni ser Sh som partner/sponsor?

Ansök om övrig sponsring här