Företagets logotyp

Vår nya hemvist i Fyrislund, Uppsala

Grafikgatan 17

I november flyttade vi in i vårt nya huvudkontor, vår nya hemvist på Grafikgatan i Östra Fyrislund, som ligger 10 minuter från centrala Uppsala. Vi har projekterat och byggt själva och alla våra verksamhetsområden har varit inblandade; bygg, sten, anläggning, trädgård, asfalt och betong. Företaget har funnits i 100 år och vi har byggt huset för minst 100 till.

Stommen vi valt kan stå i 100 år och ovanför källaren har vi en prefabricerad betongstomme, vilket ger lägre klimatpåverkan än en platsbyggd. Varje materialval är noga övervägt med exempel som natursten som inramande fasadbeklädnad och som golvbeläggning innanför huvudentrén. Överst på byggnaden finns en platsbyggd takvåning i trä med ett stort mötesrum i direktanslutning till en takterrass där vi har en magnifik utsikt över Uppsala.

Vi har projekterat och byggt själva och alla våra verksamhetsområden har varit inblandade; bygg, sten, anläggning, trädgård, asfalt och betong. Företaget har funnits i 100 år och vi har byggt huset för minst 100 år till.

Varmt välkomna till oss på Grafikgatan 17 i Fyrislund, Uppsala!

Entreprenadform

Totalentreprenad i samverkan 

Projektansvarig

Dalia Ramzi

Jonas Säfström

Projekttid 

2019 — 2021 

 

Vi har byggt för Miljöbyggnad Silver vilket tydligt markerar att vi tänker långsiktigt och hållbart och inte bara följer lägstanivån genom uppsatta lagkrav.

Mer information om vår nya hemvist

Vi har byggt för Miljöbyggnad Silver vilket är en tydlig markering att vi tänker långsiktigt och hållbart och inte bara följer lägstanivån genom uppsatta lagkrav. Förutom att vi installerat bergvärme har vi lagt ribban högt bland annat gällande solskydd, ljudmiljö och ventilation. Vid varje inköp har vi noga övervägt våra materialval och valt klimatsmarta alternativ. Vi har strävat efter så få transporter som möjligt och har i stor utsträckning anlitat lokala underentreprenörer. De flesta av våra inköp har vi gjort lokalt, såsom att köpa allt gips från en leverantör i Bålsta i stället för att beställa från Norge eller Danmark.  

Vår receptionsdisk är byggd av återbrukat material. En av våra snickare, Anders Eklund, har byggt den. Redan tidigt i planeringen fanns det en ritning på hur receptionen skulle utformas, men det behövdes gedigen kompetens för att utföra jobbet. Disken och panelen bakom är byggda av återanvänt formvirke som tidigare använts vid gjutning av betong i andra projekt. Det var en rejäl utmaning att gjuta betongskivan ovanpå disken eftersom den var för stor för att gjutas på golvet och sedan lyftas på plats och den skulle dessutom gå runt en stolpe. Skivan i expanderbetong var till slut tvungen att gjutas på plats ovanpå disken.  

I huvudbyggnaden finns reception, lounge, matsal, mötesrum och gott om kontorsplatser att arbeta vid. Källaren rymmer omklädningsrum, tvättstuga och ett stort aktivitetsrum. Vi tänker hållbart i allt vi gör och har återvunnit, fräschat upp och tagit med oss mycket från vårt gamla huvudkontor. Det som blev över sålde vi på en loppis där pengarna oavkortat gick till Akademiska sjukhusets barnfond och det som inte blev sålt skänkte vi till Uppsala Stadsmission.  

Vi har även byggt en stor verkstad med arbetsutrymme för vår trädgårdsgrupp, ett fullt utrustat snickeri och en större verkstad med travers som klarar riktigt tunga lyft. På gården finns gott om parkeringsplatser för medarbetare och besökare och runt våra byggnader finns vackra stenläggningar, sittbänkar, rabatter och pergolas med växter. Våra två Sh-statyer följde såklart med i flytten från Sofielundsgatan och står nu utanför våra båda entréer.  

Känn dig som hemma. Alla våra medarbetare och samarbetspartners ska känna sig välkomna hos oss på alla våra hemvister i Uppsala, Stockholm, Enköping och Östhammar. Så har du vägarna förbi är du välkommen. Känn dig som hemma! 

Fler projekt