Företagets logotyp

Vi tar ansvar - och ger tillbaka

Vi bygger hållbara städer och samhällen med framtidshopp där människor och företag ska kunna utvecklas i rätt riktning.

Några av förutsättningarna för ett bra samhällsklimat är jämställdhet, mångfald och allas möjlighet till en meningsfull fritid med goda förebilder.

Därför samarbetar vi med lokala klubbar och organisationer som:

  • jobbar med jämställdhet och mångfald
  • har breda barn- och ungdomssatsningar
  • arbetar aktivt med sociala projekt
  • är tydliga med att all sponsring fördelas lika mellan dam- och herrverksamheterna

Inom idrotten stödjer vi föreningar och klubbar som både har lag på elitnivå och i de lägre divisionerna. Bland elitlagen hittar ungdomarna framgångsrika förebilder. Övriga satsningar gör att fler kan vara med redan från unga år och upptäcka rörelseglädje, lek, gemenskap och en plats i samhället. Några av dem kanske till och med ser oss som en potentiell arbetsgivare eller leverantör och vill vara med och bygga framtid med oss.

Ansök om samarbete och sponsring

Ansök om samarbete och sponsring

Vill du ansöka om samarbete eller sponsorskap inom sport, kultur eller samhällsengagemang? Ansök via vårt formulär så återkommer vi när vi granskat er ansökan.

Ansök om sponsringssamarbete

Våra samhällsengagemang 2023

Akademiska sjukhusets barnfond

Vi stöttar Akademiska sjukhusets barnfond vars bärande idé är att låta det friska i det sjuka barnet att växa.

Vi har många projekt på gång på sjukhusområdet, både in- och utvändigt, och har kommit i kontakt med den barn- och ungdomsverksamhet som möjliggörs tack vare fonden. Som partner kan vi vara med och bidra till att barnen som vårdas på sjukhuset får tänka på annat en stund och göra deras och familjernas tillvaro lite lättare. Genom besök från clowner, magiker och sjukhushundar skingras tankarna hos de sjuka barnen och skrattet ligger lite närmare till hands.

Sh bygg, sten och anläggning är guldpartner till fonden.

Uppsala Stadsmission

Vi stöttar Uppsala Stadsmission och deras ungdomsprojekt Unga station som vänder sig till ungdomar mellan 13-19 år och som bor i områdena Gränby, Löten och Kvarngärdet i Uppsala. På Unga station får ungdomarna hjälp med samhällsinformation, myndighetskontakter, läxläsning, jobbsökande och där finns trygga vuxna som kan ge individuellt stöd.

Ung Företagsamhet

Ung Företagsamhet är en organisation där gymnasieungdomar får träna och utveckla kreativitet, företagsamhet och entreprenörskap. Under ett år startar, driver och avvecklar de riktiga företag. UF-mässan med över 200 UF-företag kokar av glädje och sann entreprenörsanda.

Sh bygg, sten och anläggning har under många år varit tävlingsvärd och sponsor för kategorin Årets Hantverkare.

Gameplan - Uppsala basket

Under säsongen 2022/2023 stöttar vi Uppsala baskets verksamhet samt fritidsverksamhet Gameplan Uppsala där barn och ungdomar ges möjlighet till en meningsfull fritid. De får umgås och träna basket och andra aktiviteter med Uppsala baskets spelare som ledare, inspiratörer och starka förebilder. Vårt stöd fördelas helt lika mellan tjejer och killar inom föreningen via jämställd sponsring.

Gameplans utveckling

Uppsala Baskets förebildsprojekt Gameplan startade hösten 2019 och har växt det senaste året mycket tack vare stöd och engagemang från lokala aktörer och företag. Det har bidragit till fler aktiviteter i skolor, samt skapat möjligheter för fler elitspelare från Uppsala Basket att kunna ta del av projektet som förebilder för barn och ungdomar, i framför allt Gränbys och Stenhagens områden, med huvudfokus på Gränbyskolan och Liljeforsskolan samt Östra och Västra Stenhagensskolan.

Konkret har Gameplan inneburit regelbundna aktiviteter varje vecka med främst kill- respektive tjejhäng i anslutning till skolans slut, med vanligtvis 15–20 deltagare per tillfälle. Vid dessa tillfällen sätts fokus mest på fysiska aktiviteter i form av bollekar, rörelsemoment och klassiska idrottslekar exempelvis kull, hinderbana. Vid vissa tillfällen sker mentala moment såsom hjärngympa, gruppdiskussioner och läxhjälp. Detta upplägg har lyckats fastställas och växt till en del av vardagen för många elever.

I samarbete med fritidsgårdar har ytterligare tillfälle etablerats på fredagskvällar mellan klockan 19 och 21 i bland annat Gränbyskolans idrottshall med syfte att aktivera och engagera barn och ungdomar genom fysisk aktivitet och främja trygghet i närområdet – en del i projektet som kallas för Open Court.

Sh bygg, sten och anläggning är silverpartner till Uppsala Basket.

Hoppfull framtid - IK Sirius bandy

Hoppfull framtid är ett samhällsprojekt som drivs av Sirius Bandy. Syftet är att skapa mötesplatser och aktiviteter för barn och unga från resurssvaga och utsatta områden i Uppsala, så att de på ett meningsfullt sätt kan möta det svenska samhället och idrottsrörelsen. Verksamheten bedrivs idag i en liten skala med samarbete med Uppsala kommun, näringsliv och skolor i Uppsala.

Sh bygg, sten och anläggning är huvudpartner till Hoppfull Framtid.

SH bygg-fonden - Gamla Upsala Sportklubb (GUSK)

Alla barn och ungdomar ska få möjlighet att spela fotboll. Oavsett vilken ekonomi familjen har. GUSK har därför som målsättning att hålla spelaravgiften låg. Men ibland finns det inte några pengar alls över till fritidsaktiviteter – då finns Sh bygg-fonden!

Vi har tillsammans med GUSK grundat Sh bygg-fonden där barn och ungdomar kan få bidrag till sin spelaravgift eller anmälningsavgift till fotbollsskola. Ansökan kan komma in från vem som helst, tränare, föräldrar eller annan anhörig. Det är sedan GUSKs kansli som hanterar ansökningarna och bedömer om de uppfyller uppställda kriterier och riktlinjer för bidrag.

GUSK har sin hemvist i Gamla Uppsala i Uppsala. Basen i verksamheten är fotboll och klubben driver tre olika fotbollsskolor. Totalt har klubben 15 barn- och ungdomslag med cirka 600 aktiva barn och ungdomar.

Uppsala Fotboll

Vi tycker att det är viktigt att erbjuda alla, oavsett förutsättningar, en möjlighet till en aktiv fritid. Ronjabollen är en verksamhet som möjliggör detta på ett bra sätt i områden som behöver det som allra mest.

Det är även viktigt att frågor och diskussioner kring viktiga ämnen som integration och jämställdhet tas upp i samband med aktiviteterna. Vi på Sh bidrar till det genom vårt partnerskap.

Summer camp - Fanna BK, Enköping

Vi stöttar Fanna BK i Enköping som i sommar arrangerar Sh bygg Flickcamp i Enköping. Vi bjuder alla 50 deltagare på tre dagars fotbollsskola med träning, samarbetsövningar, mellis och lunch.

Lägret anordnas tillsammans damlaget och deltagarna får lära känna dem som trygga och starka förebilder. De kvinnliga ledarna får chans att inspirera de yngre deltagarna till träning och lagsport och Fanna BK vill, precis som fotbollen i stort, få in fler kvinnliga tränare på sikt. Kanske någon av deltagarna blir ledare för lägret om några år?

Idéträdgårdarna, Enköping

Enköping är känd för sina fantastiska parker som årligen lockar tusentals besökare. Idéträdgårdarna är ett studentdrivet examensarbete från trädgårdsmästarutbildningen på Yrkeshögskolan i Enköping.

Studenter arbetar i fem grupper och anlägger en idéträdgård per grupp under ett gemensamt tema som de själva väljer under höstterminen. 2022 års tema var Trädgårdsmästarens hem, där varje rum är en egen liten trädgård gestaltad av studenterna. Namnen på respektive trädgård är köket, salongen, arbetsrummet, badrummet och sovrummet.

Idéträdgården ligger i anslutning till Drömparken och invigdes den 22 juni 2022.

Summer camp - Vallentuna Innebandyklubb

Vi bidrar till  Vallentuna Innebandyklubbs Summercamp med ett riktat bidrag som går specifikt till ungdomsledarnas löner och fem gratisplatser till Fritidshjälpen. Fritidshjälpen är en ideell organisation som hjälper familjer i behov. Klubbens värdeord är Utvecklande, Inkluderande, Jämställda något som rimmar väl med våra egna värderingar.

Vallentuna Innebandyklubb har 500 aktiva innebandyspelare i allt från innebandyskola för de yngsta till seniorlag i division 1 och 2. Verksamheten håller hög klass och har en stadig tillväxt av duktiga spelare. Klubben arrangerar parainnebandy och träningar för vuxna och barn med intellektuella funktionsvariationer. Vallentuna IBK gör skillnad genom att erbjuda en plats och ett sammanhang för alla, oavsett kunskap och ambitionsnivå.

Utöver de ordinarie träningarna arrangeras en mängd aktiviteter däribland Summercamp för över 100 barn och ungdomar, där killar och tjejer i lika åldrar spelar innebandy och har kul tillsammans. I samband med årets Summercamp går Sh bygg in som sponsor och sponsorpengen går specifikt till ungdomsledarnas löner och fem gratisplatser till Fritidshjälpen, en ideell organisation som hjälper familjer i behov.

Östhammars SK, Fotbollssektionen

Östhammars Sportklubb, ÖSK, bildades 1917 och hade då ett 20-tal medlemmar. Idag är medlemsantalet drygt 1 000. Klubben har fyra sektioner: fotboll, ishockey, skidor och tennis.

Klubben bedriver sin verksamhet i allt väsentligt genom ideellt arbetande medlemmars insatser, till exempel genom byggnation av Östhammars IP, tennishallen och ishallen. De arbetar aktivt för att öka engagemanget bland föreningens medlemmar och skapa förutsättningar för att få fram engagerade ledare.

Varje år delar de även ut Forsmarks Kraftgrupps ungdomsledarstipendium och utser Årets ÖSK:are genom Tage Larssons minnesfond.

Sh bygg är silverpartner.