Företagets logotyp
Medarbetare på Sh bygg flankerar Lars Svensson och Terese Lann-Walin

Medarbetare på Sh bygg tillsammans med Lars Svensson och Terese Lann-Walin

2020-02-13

Sh bygg är först i landet- menssäkrar byggbranschen

Sh bygg tar ansvar att som första byggföretag menssäkra alla byggbodar och arbetsplatser.

Vid en pressträff den 13 februari 2020 invigdes den första menssäkrade arbetsplatsen hos Sh bygg. En menssäkrad arbetsplats utrustas med tamponger, bindor och sanitetspåsar.

Sanitetspåsar och mensskydd är lika självklart att tillhandahålla på arbetsplatser som toalettpapper och arbetshandskar. Det är inga konstigheter, utan något Sh bygg gör för att underlätta för sina medarbetare.

- Vi är inte det mest jämställda företaget, men vi vill ta vårt ansvar för det samhälle vi är med och bygger. Men det krävs mer än en menssäkring för att förflytta en hel bransch, det är vi medvetna om, säger Lars Svensson, vd på Sh bygg.

På plats vid invigningen fanns även Sandra Mobarakis, ByggSandra, som vill ändra synen på byggbranschen och som vill få fler kvinnor att välja en karriär inom bygg.

- Byggbranschen ska vara en bransch för alla och jag tycker att det är ett fantastiskt initiativ från Sh bygg att menssäkra sina arbetsplatser, sade Sandra.

Att menssäkra arbetsplatserna görs i samarbete med #menssäkrad, en ideell organisation som arbetar för att underlätta för personer med mens. Samarbetet med #menssäkrad innebär också att Sh bygg stöttar My Period is Awesome (MPIA) som ligger bakom #menssäkrad. My Period is Awesome är en projektplattform som driver rättighetsbaserade mensprojekt i Sydafrika, Namibia, Rwanda och Uganda.

- Vi är jätteglada att Sh bygg vågar och vill ta det här steget. Vi hoppas också att företag i bygg- och entreprenadbranschen följer efter och menssäkrar sig, vilket bidrar till att bryta tabut en gång för alla och skapar en mer inkluderande arbetsmiljö, säger Terese Lann-Welin på #menssäkrad.

Fler nyheter