Företagets logotyp

2019-08-14

Oscar tävlade i Yrkes-VM

Förra året vann Oscar Eriksson och hans medtävlande Erik Larsson SM guld i Yrkes- SM, kategori betong.

Det kvalificerade dem till en plats i landslaget och att representera Sverige i Yrkes- VM som gick av stapeln 22–26 augusti 2019 i ryska Kazan.

Oscar jobbar på Sh bygg som snickare och det var klasskompisen Erik från tiden på yrkesgymnasiet i Väsby som anmälde dem till Yrkes SM - 2018 i kategorin betong.

Hallå där Oscar, hur gick det i tävlingen?

- Vi kom åtta i kategori betong och jag här svinnöjd över vår insats och över vår placering. Allt gick i stort sett som vi hade planerat och det var en mycket större och häftigare tävling än jag hade kunnat föreställa mig.

Hur förberedde ni er?

- Vi fick ritningarna innan över vad vi skulle göra, så vi tränade på att bygga. Under 22 timmar fördelat på fyra dagar reste vi fyra väggar, där två väggar och två balkar binder ihop väggarna, stämpa upp dem, gjuta, armera och göra urspårningar för en dörr där öppningen ska vara i form av ett torn; allt med hjälp av det färdigproducerade formmaterialet DOKA. De exakta måtten fick vi på tävlingen. Vi har också haft lagträffar med de andra som ingår i landslaget, samt haft mental- och fysträning.

Yrkes-VM är en av världens största tävlingar som totalt samlar över 1 200 unga yrkesverksamma från cirka 70 länder i över 50 olika grenar. I kategorin betong ingår 12 länder.

Från Sh bygg är vi jättestolta över att ha haft en medarbetare med på Yrkes- VM och säger stort grattis till Oscar och Erik!

 

 

Fler nyheter