Företagets logotyp
Håkan Blom, rektor för skolan, tar emot en symbolisk nyckel och en tavla av Lars Svensson, VD för Sh bygg

Håkan Blom, rektor för skolan, tar emot en symbolisk nyckel och en tavla av Lars Svensson, VD för Sh bygg

2020-12-18

Nyckelöverlämning av den nya skolan

Idag, den 18 december, var det officiell nyckelöverlämning av Östhammars kommuns nya skola. På plats från Sh bygg var VD Lars Svensson, platschef Conny Aronsson och Sh byggs styrelseordförande Torbjörn Wennberg.

Klockan 13:00 samlades ett fåtal personer utanför entrén för nyckelöverlämning. Tal hölls av kommunalråd Margareta Widén-Berggren, rektor Håkan Blom, Josefin Nilsson (ordförande i barn och utbildningsnämnden) och Sh’s Lars Svensson.

Talen genomsyrades av förväntan och längtan efter att eleverna äntligen ska få flytta in och påbörja verksamheten efter jul, att partneringsamarbetet tillsammans med oss på Sh har gått smidigt under hela processen ­– och hur otroligt fint resultatet har blivit.

”Det viktigaste är inte den fysiska byggnaden, utan förutsättningarna för att få utveckla och lära våra barn. Ett mantra som har varit med oss från planering till slutförande är att vi bygger detta för våra barn. Våra yrkesarbetare har varit otroligt skickliga på att ha med detta hela vägen. Det har jag sett på avstånd och är väldigt stolt över.” – Lars Svensson

Sh bygg lämnade över en symbolisk nyckel tillsammans med 25 tavlor. Tavlorna målades av en tredjeklass för 2 år sedan efter att de fått frågan hur deras drömskola ser ut. Med penna och papper skapade de sedan sina visioner. Tavlorna lämnades över till Håkan Blom, rektor för Frösåkersskolan.

Efter överlämning och bandklippning gjordes en rundtur i de nya lokalerna tillsammans med den media som var på plats. I filmen visas alla tal samt bilder inifrån skolan.

Fler nyheter