Företagets logotyp

2021-09-27

Lokattens Trappor nominerade till Årets Fasad 2021

I kategorin renovering/restaurering är Lokattens Trappor vid Slussen ett av tre nominerade bidrag. Vi på Sh bygg utförde projektet som en utförandeentreprenad i samverkan med Stockholms Stad.

Vi renoverade trapporna och de stora valven där varje granitblock demonterades, märktes upp och lagrades innan de återmonterades i de avancerade valvkonstruktionerna. Vi tackar Puts & Plattsättning för gott samarbete!

Bakom utmärkelsen Årets Fasad står Mur & Putsföretagen – branschföreningen för murat och putsat byggande. Tävlingens syfte är att uppmärksamma byggnader med vackra, intressanta, spännande, hållbara fasader och byggnader. Juryn består av branschexperter och de har bedömt efter kriterierna, gestaltning, hållbarhet/ekonomi, innovation och utförande/hantverk. Vinnarna tillkännages den 11 november.

Sh bygg´s stenkompetens är unik och företaget grundades som ett rent stensättarföretag 1923. Kompetensen och den genuina känslan för kvalitet och hantverk finns fortfarande kvar och vår spetskompetens och yrkesskicklighet inom området är unik. Tack vare det fick vi det ärofyllda och utmanande uppdraget att renovera den drygt 100-åriga trappbyggnaden Lokattens trappor vid Slussen i Stockholm, som fallit i glömska i nästan 50 år.

Fler nyheter