UNT: De sprängde miljardgränsen

Idag går att läsa följande på Uppgångs hemsida: 

Uppsalaföretaget Sh bygg hade förra året en rekordstor omsättning på närmare 1,3 miljarder kronor.

Trots nedgången på bostadsmarknaden tuffar företaget på som tåget. Förra året nådde de en milstolpe genom att omsätta över en miljard kronor.
– Det är förstås kanonkul! Det är roligt att känna att vi har ett långsiktigt hållbart företag, mycket tack vare att vi har människor som har koll på saker samt är engagerade, säger vd Lars Svensson om framgången.

Trots att bostadsbyggandet har minskat så får de många uppdrag, främst handlar det om infrastruktur i Uppsala län, i norra delarna av Stockholms län och i Gävle.

Har ni påverkats negativt av nedgången på bostadsmarknaden?
– Nej, vi har en stadig och lång orderstock. Det finns ett fortsatt behov av att bygga infrastruktur i nya områden och nya arbetsplatser i form av kontor. Nedgången på bostadsmarknaden ser jag mer som en sund normalisering, säger Lars Svensson.

Uppdrag som företaget ska utföra i år handlar exempelvis om att bygga skolor och förskolor, underhåll av äldre byggnader, utbyggnad av fjärrvärmenät samt vatten- och avloppsarbeten.

Annat de ska bygga under tre år framöver är 300 nya studentbostäder åt studentstiftelserna på Studentvägen söder om Krongatan.

Förra året köpte Sh bygg upp TM anläggning i Uppland. Men det har inte gett mer än 70–80 miljoner kronor i ökad omsättning, eftersom köpet genomfördes i slutet av året.

Har det inte inverkat på er rekordomsättning?
– Jo, men vi skulle ha gjort ett rekord ändå eftersom både vårt affärsområde Bygg har vuxit och vårt andra affärsområde Anläggning har vuxit ännu mer, säger Lars Svensson.

Sh bygg har 347 anställda och vinsten förra året blev 72,9 miljoner kronor.

Artikeln i sin helhet finns här